Glimlach

Wij garanderen een glimlach tijdens onze sessies. Niet alleen bij onze facilitators, ook bij de deelnemers. Een glimlach levert natuurlijk plezier op. En, het doet indirect nog veel meer. Ontdek hier hoe en waarom het onze sessies karakteriseert.

Een glimlach: stap in de wereld van dopamine

Een glimlach zorgt voor plezier. Een positieve sfeer. Het zorgt voor verbinding. Vertrouwen. Ook in je brein en in de groepsdynamiek brengt het een hoop teweeg. We zetten in onze sessies en opleidingen altijd in op een glimlach. Dat doen we voor:

  • Plezier
  • Meer creativiteit
  • Meer openheid en onderlinge verbinding
  • Bewuste en onbewuste teambuilding

Een glimlach helpt in de sessie op te bouwen naar een positieve sfeer en verbinding. Vanuit daar werken we naar de doelen toe.

Hoe komen we tot een glimlach in sessies?

Verrassende tools:

Door de diverse tools ontstaat er interactie met een lach. Je stapt uit de geijkte denkpaden. Uit de ‘Ja, maar…’ en in de ‘Ja, EN.’

Het hoeft niet allemaal perfect bedacht te worden. Dat is namelijk de valkuil in de meeste brainstorms. Elk uitstapje die je brein maakt leidt tot verrassende inzichten en invalshoeken.

Dynamiek:

Door af te wisselen in groepjes, ontstaat er meer beweging. En die groepsindelingen doen we natuurlijk steeds op een andere, verrassende manier.

Vragen die een lach opleveren:

Wij zetten groepen niet meteen aan om te bedenken hoe ze beter kunnen samenwerken. Of de beste oplossing te vinden. Eerst verbinding, dan het doel.

Dat doen we door vragen scherp en ook net even anders te formuleren. De eerste vraagstelling is daarom net even anders dan anders. En levert een glimlach op.

De invloed van een glimlach op je brein

Dopamine, endorfine, oxytocine: zomaar een greep uit de stofjes die vrijkomen in je brein bij een glimlach. Wat doet dat met jouw brein?

Een glimlach kan de aanmaak van endorfines stimuleren, waardoor je je beter en meer ontspannen voelt.

Dopamine is een neurotransmitter die geassocieerd wordt met het beloningssysteem van de hersenen. Het speelt een belangrijke rol bij het ervaren van plezier en beloning, tevredenheid en geluk

Oxytocine, ook wel bekend als het “knuffelhormoon”, speelt een rol bij sociale binding en vertrouwen. Het wordt vaak vrijgegeven tijdens sociale interacties, zoals lachen en glimlachen, en helpt bij het versterken van sociale verbinding

Wat een glimlach oplevert: Fun

Hoe vaak denk je niet: “Pff, al weer een vergadering?” De agenda afwerken. Besluiten die uitblijven. Het bekende vragenrondje bij de afsluiting. Start2Create zet allerlei tools in waardoor er een glimlach en plezier ontstaat.

Op een heel andere manier met elkaar nadenken, zoals met de creatief denken methodiek, is leuk en brengt energie. Je doet het samen, gebruikt elkaars denkkracht in plaats van dat je op je eigen eilandje blijft ploeteren. De tools maken dat het geen oeverloze discussies worden of een Poolse landdag, maar dat je bij elke stap wel een glimlach bespeurt bij jezelf en anderen.

Je bent met elkaar bezig om nieuwe plannen te bedenken uit al die gekke en rare tools van ons.

Wat een glimlach oplevert: Teambuilding

Een glimlach zorgt dus voor verbinding onderling, wederzijds begrip en respect voor elkaar kwaliteiten en ook eigenaarschap voor de plannen. En: meer openheid. Dus ja, de sessies zijn altijd bewust en onbewust een vorm van teambuilding.

Dit hebben we toch mooi even bedacht samen.

We zien ook dat de gewoonlijk wat stillere mensen tijdens een sessie vaker het woord nemen. Er wordt op een andere manier naar elkaar geluisterd. En, mensen bedenken vanuit zichzelf hoe samenwerken en communiceren met elkaar beter kan.

Energiek, korte 'runs' en het verder borduren op de input van anderen.

Kyra van Leeuwen

Speelde als golfster op de Europese Tour. Maakte al vroeg kennis met ondernemen en het trainersvak.

Etienne Verhoeff

Sportjournalist van huis uit, met een bak aan ervaring als presentator op radio en televisie. Etienne is een echte ondernemer.